Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Vloeren die voldoen aan de HACCP-richtlijnen

Voor bedrijven die actief zijn in de voedselindustrie en bedrijven in de horeca is het noodzakelijk dat de vloeren in de verschillende productie- en opslagruimtes voldoen aan de HACCP-richtlijnen. Deze richtlijnen zijn er om de veiligheid en hygiëne van levensmiddelen te waarborgen.

Vloertechniek Hoogeveen werkt volgens de HACCP-richtlijnen en verzorgt kunststof vloeren voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en de horeca die aan deze strenge HACCP-eisen voldoen.

Wat is een HACCP vloer?

Sinds 1995 is het verplicht voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie om de HACCP-richtlijnen op te volgen. Een HACCP vloer is geen specifieke vloer, maar een vloer die aan bepaalde eisen voldoet.

Kenmerkend voor een HACCP vloer is dat ze hygiënisch, vloeistofdicht en eenvoudig te reinigen en/of te desinfecteren moeten zijn.

Een belangrijk onderdeel van de HACCP is de vloer in de productieruimte, de keuken of de opslagruimte. Bij de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen de gevaren op besmetting in kaart te worden gebracht. De HACCP is dus eigenlijk een controle op het productieproces om zo gezondheidsrisico’s te beheersen.

Voordelen van een HACCP vloer

Vloertechniek Hoogeveen verzorgt kunststof vloeren die aan de strenge HACCP-richtlijnen voldoen. Onze vloeren hebben de volgende voordelen:

  • Vloeistofdicht
  • Hygiënisch
  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Vrij van stof
  • Gemakkelijk te onderhouden en te reinigen
  • Snel belastbaar na aanbreng
  • Antislip uitvoering is mogelijk

Vloertypes die voldoen aan de HACCP-richtlijnen

Er zijn meerdere vloersystemen die zich uitstekend lenen voor de toepassing in keukens of in sanitaire ruimtes. Zowel een epoxyvloer als een acrylaat vloer zorgt ervoor dat u hygiënisch kunt werken en de vloer gemakkelijk kun reinigen. Wij raden de volgende kunststof vloeren aan:

Vloertechniek Hoogeveen is specialist in HACCP-vloeren

Wij werken volledig volgens de HACCP-richtlijnen, wat betekent dat onze adviseurs beschikken over kennis en ervaring over de eisen waaraan vloeren in de levensmiddelenindustrie en de horeca moeten voldoen en wat de mogelijke risico’s zijn.

Voor welke bedrijven kunnen we HACCP vloeren verzorgen?

Onze adviseurs beschikken over uitgebreide ervaring en kennis van de HACCP-richtlijnen om de beste oplossing te bieden voor uw horecavloer, restaurantvloer, keukenvloer, bakkerijvloer, vloer in de slachterij of vloer in de visindustrie. Benieuwd welke vloeren wij reeds hebben gerealiseerd? Bekijk onze projecten en referenties.

Een gericht advies nodig?

Elke toepassing vraagt weer andere eigenschappen van een kunststof vloer. Onze adviseurs helpen u graag bij het bepalen van de juiste vloer. Stel gerust uw vraag, of laat uw gegevens achter. Heeft u liever direct een prijsopgave? U kunt ook direct een offerte aanvragen, uiteraard geheel vrijblijvend.