Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Gietvloer epoxy cement2

Epoxy cement gietvloer

Wij hebben een gave opdracht binnengekregen van Betech Hoogeveen voor het leggen van een nieuw ontwikkelde gietvloer speciaal voor de industrie. Dit is een epoxy gebonden met cement versterkte gietvloer. Deze gietvloer is uniek in zijn eigenschappen en door de toevoeging van cement ontzettend sterk! Van de hele opdracht hebben wij een video gemaakt.

 

6000 m² unieke gietvloer

Betech Group is een producent van grote series draaiwerk en het frezen, draaien en spuitgieten van kunststof. Omdat de vraag naar productiecapaciteit de afgelopen jaren erg is toegenomen, hebben zij aanzienlijk geïnvesteerd in mensen, machines, digitalisatie én productieoppervlakte.

Door deze uitbreiding heeft Vloertechniek Hoogeveen voor een oppervlakte van 6000! m² een nieuwe vloer aangelegd. Omdat Betech Group met zwaar materiaal werkt, moest het een extra sterke vloer worden. Vandaar dat het nieuwe Sikafloor Epecem systeem is gebruikt. 

Sikafloor Epocem Systeem

Wereldwijd producent en leverancier Sika AG/Nederland heeft een nieuwe gietvloer ontwikkeld voor de industrie, een epoxy gebonden met cement verstrekte gietvloer. Deze gietvloer is uniek in zijn eigenschappen en door de toevoeging van cement extra sterk. De vloer wordt gestraald, voorzien van een hechtlaag, een schraplaag en tenslotte de toplaag. Dit systeem is uiteindelijk 3-4 mm dik geworden.

De vloer voor Betech werd door Sika benaderd als een fieldtest en Vloertechniek Hoogeveen BV mocht bij dragen aan de ontwikkeling hiervan. De Epoxy Cement combinatie (epocem) is:

  • Duurzaam
  • Emissievrij
  • Kan op vochtige ondergronden
  • Slag- kras-en stootvast.
  • De gebundelde krachten van epoxy en cement

Foto's Epoxy gebonden met cement versterkte gietvloer

Speciale gietvloer

Heeft u ook een speciale gietvloer opdracht? Neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en een offerte op maat gemaakt kan worden.