Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Tips voor het kiezen van de juiste vloer voor bedrijven

Er zijn een aantal belangrijke factoren die u in acht moet nemen bij het kiezen van de juiste vloer. Waar u onder andere rekening mee moet houden is de ruimte en de toepassing of functie van de vloer. Waar moet de vloer tegen kunnen en aan welke eisen moet deze voldoen? Wij helpen u graag op weg.

Goede ondervloer is de basis

Allereerst is het hebben van een goede ondervloer de basis voordat er een dekvloer of toplaag wordt aangebracht. Een bedrijfsvloer bestaat altijd uit een cementgebonden vloer, wat doorgaans als gietvloer wordt aangeduid. Hiermee worden oneffenheden uitgevlakt en zorgt ervoor dat de ondergrond mooi egaal is. Dit proces wordt standaard uitgevoerd wanneer wij vloeren moeten renoveren. Wanneer de ondervloer goed is gedroogd kunnen wij de uiteindelijke vloer aanbrengen.

Waar moet een goede bedrijfsvloer aan voldoen?

Wat is de uiteindelijke functie van de bedrijfsvloer en moet deze aan bepaalde eisen voldoen? Of is sfeer en uitstraling van een vloer in een specifieke ruimte meer van belang? U dient zich daarom vooraf goed af te vragen waaraan een goede bedrijfsvloer moet voldoen. Enkele eigenschappen kunnen zijn;

Vloeistofdichte vloer

Bedrijven die met chemische stoffen of vervuilende vloeistoffen zoals benzine en olie werken, kan een vloeistofdichte vloer een vereiste zijn. Denk hierbij aan garagebedrijf, wasstraat, werkplaats of industrie bedrijven.

Geluiddempende vloer

In grote ruimtes kan het wenselijk zijn dat de vloer geluiddempende eigenschappen moet bevatten. Denk hierbij aan scholen, gymzalen en kantoorruimtes.

HACCP vloer

Een bedrijfsvloer die aan HACCP normen moet voldoen moet o.a. gemakkelijk schoon te maken of te desinfecteren zijn, slijtvast en vloeistofdicht zijn. Horeca maar ook ziekenhuizen en de voedselverwerkingsindustrie dienen vaak een dergelijke bedrijfsvloer te bevatten.

Antislip vloer

Vloeren die niet glad mogen zijn, of dit niet mogen worden in combinatie met water of andere vloeistoffen, worden ook wel antislip vloer genoemd. In kinderdagverblijven, crèches maar ook in de industrie en horeca zijn dit soort vloeren wenselijk.

Welk type kunststof bedrijfsvloeren?

Vloertechniek Hoogeveen is al sinds 1982 specialist in kunststof bedrijfsvloeren. Wij weten door onze jarenlange kennis en ervaring als geen ander welk type kunststof bedrijfsvloer als vloerafwerking voor u geschikt is. Als dekvloer of toplaag kunnen wij u adviseren in drie soorten, namelijk;

Met onze vloerkleurenkiezer krijgt u een impressie van de vloerkleur en eventuele decovlokken in een ruimte.

Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Wilt u graag de mogelijkheden van onze vloeren bespreken of een afspraak maken? Neemt u dan contact met ons op middels telefoonnummer 0528 265 237. Eventueel kan onze adviseur ook bij u op locatie komen om samen met u de wensen te bespreken en een berekening te maken.

Afspraak maken

Of wilt u liever een prijsopgave? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door het formulier zo compleet mogelijk in te vullen.

(bijv. magazijn, fabriekshal, sanitaire ruimte)
(bijv. beton)