Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Wat is het verschil tussen epoxy, acrylaat en polyurethaan vloeren?

Vloertechniek Hoogeveen biedt vier verschillende vloeren aan: epoxy, acrylaat, polyurethaan en cementgebonden. Cementgebonden vloeren kent over het algemeen iedereen wel, maar wat is precies het verschil tussen epoxy, acrylaat en polyurethaan vloeren?

Voor elke toepassing een geschikte vloer

Het grootste verschil tussen een epoxy, acrylaat en polyurethaan vloer is resistentie van de vloer. Daardoor is er voor elke toepassing een geschikte vloer. 

Epoxy vloeren

Zo heeft een epoxy vloer vloeistofdichte eigenschappen en is daardoor uitermate geschikt voor industrieel gebruik zoals werkplaatsen, magazijnen en fabrieken. Ook kan er voor een meer decoratieve epoxy vloer worden gekozen die geschikt is voor bijvoorbeeld een kantoor.

Acrylaat vloeren

Een acrylaat kunststofvloer is enorm veelzijdig in zijn toepassingen. Acrylaat vloeren zijn vloeistofdicht, antislip, oersterk en daardoor slijtvast. Deze vloeren worden dan ook veel toegepast in de vleesverwerkende industrie, chemische industrie of andere industrieën waar met zware belasting wordt gewerkt. Ook wordt de acrylaat vloer veel gebruikt in de agrarische sector.

Polyurethaan vloeren

Waar een epoxy vloer doorgaans zeer stug is kent een polyurethaan vloer (ook wel bekend als PU vloer) een zekere mate van elasticiteit. Een PU gietvloer wordt naadloos aangebracht wat er niet alleen zeer strak uitziet, maar ook nog eens makkelijk schoon te maken is. Polyurethaan vloeren worden dan ook vaak in scholen, kinderdagverblijven, sport- en fitnessruimten, sanitaire ruimten, productieruimten, winkels en kantoren toegepast.

Een gericht advies nodig? 

Elke toepassing vraagt weer andere eigenschappen van een kunststof vloer. Onze adviseurs helpen u graag bij het bepalen van de juiste soort vloer. Stel gerust uw vraag, of laat uw gegevens achter. U kunt ook direct een offerte aanvragen, uiteraard geheel vrijblijvend.