Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coating?

Bij Vloertechniek Hoogeveen heeft u keuze uit diverse soorten vloeren en afwerkingen. Maar wanneer kiest u voor een gietvloer en wanneer voor een coating en wat is het verschil?

Laagdikte

Het grootste verschil tussen een gietvloer en een coating zit in de laagdikte, die kan variëren van 0,5 mm tot 3-4 mm. Daarmee is een gietvloer ongeveer 3 tot 5 maal dikker dan een coating en vanzelfsprekend ook duurder per m2 dan een coating. Omdat een coating vaak dunner dan 1 mm is, kan soms de structuur van de ondergrond nog te zien zijn. Als u een volledig strakke en gladde vloer wilt, kunt u bij een bestaande betonnen ondergrond daarom het beste kiezen voor een gietvloer.

Vloerafwerkingen

Van epoxy vloeren en acrylaat vloeren zijn er ook coatings beschikbaar. Net zoals een gietvloer kunnen coatings ook worden geleverd in verschillende kleuren, kleurcombinaties en stroefheden.

Er is geen verschil in tijd tussen het aanbrengen van een gietvloer of een coating. Wel is een verschil in tijd van het aanbrengen van een epoxy of acrylaat vloer. Meer informatie over de duur van het aanbrengen van een kunststof vloer vindt u hier.

Offerte gietvloer of coating

Heeft u vragen over het verschil tussen een gietvloer en coating of wilt u een offerte hiervoor aanvragen? Vloertechniek Hoogeveen is al sinds 1982 specialist in kunststof vloeren en kan u adviseren of u beter voor een gietvloer of coating kunt kiezen. U wordt volledig ontzorgd van aanvraag tot oplevering en zijn sterk in grote projecten. Vul daarom onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

(bijv. magazijn, fabriekshal, sanitaire ruimte)
(bijv. beton)