Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Hoelang duurt het aanbrengen van een epoxy, acrylaat of polyurethaan vloer?

Wanneer u kiest voor een nieuwe kunststof vloer moet u rekening houden dat deze ruimte een tijd niet beschikbaar is. Maar hoe lang duurt nu precies het aanbrengen van een gietvloer?

Gietvloer leggen

Gietvloeren bestaan altijd uit meerdere lagen, deze lagen hebben allemaal tijd nodig om te drogen. Daarom moet u rekening houden bij een epoxy en polyurethaan vloer van een gemiddelde legtijd van 3 tot 5 werkdagen. Dit is uiteraard afhankelijk van de afwerking van de gietvloer.

Het leggen van een acrylaat vloer neemt minder tijd in beslag en wordt meestal in 1 of 2 werkdagen gemaakt. Een acrylaat vloer is dan ook ideaal om vertragingen in uw bedrijfsprocessen tijdens het renoveren van uw bedrijfsvloer tot een minimum te reduceren.

Kan je direct van de vloer gebruik maken?

Wanneer de epoxy, acrylaat of polyurethaan vloer eenmaal gelegd is, kunt u de dag erna weer op de vloer lopen. Pas na twee dagen is de vloer mechanisch belastbaar voor zwaar materieel, zoals machines en stellingen. Ook moet u voorzichtig zijn met vloeistoffen op de vloer, want pas een week na het aanbrengen van de laatste laag van de vloer is deze chemisch uitgehard.

Een gericht advies nodig?

Elke toepassing vraagt weer andere eigenschappen van een kunststof vloer. Onze adviseurs helpen u graag bij het bepalen van de juiste vloer. Stel gerust uw vraag, of laat uw gegevens achter. U kunt ook direct een offerte aanvragen, uiteraard geheel vrijblijvend.

Contactformulier