Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Oegema Transport Dedemsvaart

Oegema Transport uit Dedemsvaart opende begin dit jaar de deuren van het nieuwe Fleet Trainingscentre. Het trainingscentre met oldtimer showroom kenmerkt het zich door beperking van materiaalgebruik, een houten draagconstructie, het gebruik van uitsluitend duurzaam hout en energiezuinige installaties. Janssen de Jong Bouw Noord werd door de opdrachtgever aangewezen als bouwkundig en vaste aannemer. 

Dit pand onderscheidt zich qua duurzaamheid op veel fronten, maar springt ook visueel in het oog. De nieuwbouw van het pand aan de Pascalstraat in Dedemsvaart stond al enige tijd op de planning van Sibbele Oegema en Gina Wielink. In eerste instantie was het hun intentie om een showroom te laten bouwen voor de oldtimers die in het verleden hun diensten rijkelijk hadden bewezen: Sibbele: “Jarenlang stonden ze geparkeerd in een bestaand gebouw waar ze niet tot hun recht kwamen. Het Oegema-gevoel ontbrak daar. Ik wilde het stuk historie van ons familiebedrijf meer tot zijn recht laten komen. Dat is gaaf. Het gebouw zou tevens een bestemming krijgen voor chauffeursinformatiedagen en klant- en groepsbezoeken. De oldtimers zijn naar de nieuwe showroom verhuisd waar ze op hun oude dag mogen rekenen op de nodige aandacht. 

Vloerafwerkingen:
Vloertechniek Hoogeveen BV werd ingeschakeld als partner voor de gietvloerafwerking (422m²). Eisen: vloeistofdicht i.v.m. de showroomfunctie, naadloos, betonlook / stoere uitstraling passend bij de natuurlijke materialen, en niet onbelangrijk: autobanden (weekmaker) bestendig. 
Na uitvoerige bemonstering werd er gekozen voor de Polyurethaan gietvloer afwerking met de FX toeslag, deze toeslag geeft een spaanslag in het uiterlijk zorgt voor een gemeleerd effect. Na het stralen, schuren, primeren, schrappen en gieten is er een tweelaagse autobanden (weekmaker) bestendige toplaag aangebracht in een zijdematte uitstraling. 
Zie onderstaand een impressie van dit prachtige gebouw. Naar overzicht