Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Nieuwbouw Topsportzorgcentrum Groningen

In opdracht van Euroborg NV realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) binnen no-time en in samenwerking met Croonwolter&dros, Leeuwenkamp Architecten, Jansen Wesselink, Vloertechniek Hoogeveen en DGMR Bouw het TopsportZorgCentrum van Groningen. Ook wel de Groene Smaragd van het noorden genoemd! 

Unieke broedplaats onder één dak

Het multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt, gaat een brug slaan naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland. Euroborg NV treedt op als verhuurder voor het ‘Groene centrum’. Het TsZC is bedoeld als broedplaats waar topsport, zorg, kennis en bedrijven bij elkaar komen om een sport- en beweegklimaat te stimuleren, innovatieve producten en diensten te ontwikkelen, en de kwaliteiten van de regio breder op de kaart te zetten. 

Het pand kenmerkt zicht door een zeer opvallende groene aluminium gevel, waarmee het een beeldbepalend gebouw langs de A7 is. Op de eerste verdieping bevindt zich een openbaar toegankelijk horeca- en ontmoetingscentrum, kantoren van FC Groningen en het spelershome van de voetballers. Op de tweede verdieping, waarvan InterPsy eigenaar is, is een ‘zorglaag’ met als thema’s sportzorg, vitaliteit en bewegen gerealiseerd. Diverse zorgpartijen - waaronder het Martini Ziekenhuis - gaan daar een gezamenlijk concept voor het brede publiek neerzetten. Werkgeversorganisatie VNO-NCW / MKB Noord is hoofdhuurder van de derde verdieping. 

Gebruikte producten

Vloertechniek Hoogeveen BV heeft voor Aannemingsmaatschappij Friso B.V de gehele afbouw verzorgd voor zowel wanden als vloeren.
Ruim 1500m² polyurethaan gietvloer en ruim 2200m² epoxy wandcoating (incl. glasvezelmat) is gerealiseerd (in een recorddoorlooptijd) in verschillende groen tinten. 

Het gebouw is ontworpen zodanig dat de kleurschakeringen van licht groen('het begin') naar donker groen ('de top) doorloopt. Gekozen is op de wanden voor het Sika Reemat premium systeem de combinatie van glasvezel weefselmatten ingebed in kunststof (epoxy) zorgt voor een hygienische, naadloze overgang van gietvloer naar wandafwerking. (verticale gietvloer: 'een gietvloer op de wand') 

Systeem : Sikagard® Wallcoat AS-11 Hygienic 

Voor de vloeren is gekozen door de opdrachtgever voor het Sika Comfortfloor Solid line. Een polyurethaan gietvloer afwerking compleet met epoxy (hol)plinten naadloosdoorlopend door het hele gebouw en zijdemat afgewerkt, waarnodig met de nodige antislip. 

Systeem : Sika®-ComfortFloor Decorative 

Voor de gebruiker op de bovenste verdieping VNO NCW is een effen gietvloer strakke afwerking gerealiseerd, modern, tijdloos en superstrak.Naar overzicht