Velden zijn niet correct ingevuld
Bel ons

Nieuwbouw RPP Nieuwleusen

Familiebedrijf RPP Kunststofoplossingen (Nieuwleusen, Overijssel) is een internationaal opererende toeleverancier van kunststofproducten en kunststofonderdelen. RPP bestaat inmiddels meer dan 15 jaar en telt zo'n 20 medewerkers.

Duurzaam ondernemen staat bij RPP Kunststofoplossingen hoog in het vaandel. Zo werken ze onder andere met gerecyclede kunststoffen en verzamelen ze alle restafval uit de productie om direct weer te gebruiken als grondstof. RPP Kunststofoplossingen heeft een nieuwe, duurzame en circulaire bedrijfshal op bedrijventerrein De Grift III in Nieuwleusen gerealiseerd. Een keuze met consequenties. ,,Maar dat wisten we van tevoren”, zegt directeur Emmelien Regeling. ,,Het kost extra geld en extra tijd. Voor deze nieuwbouwlocatie werd een gietvloer gezocht met ‘groen’ label. Eisen waren onder andere:  emissiearm, Cradle to Cradle, milieuvriendelijk.

Onze aangebrachte gietvloer heeft het certificaat Cradle to Cradle Silver; dat wil kortweg zeggen dat het aan de volgende onderzoeksvoorwaarden voldoet: 95% gezonde materialen, 65% van het gewicht bestaat uit gerecyclede, biologisch afbreekbaar of hernieuwbaar materiaal en tenslotte 100% CO2 neutraal geproduceerd. Gebouwencertificaten zoals BREEAM, LEED en DGNB zijn allen van toepassing. 
In elk vertrek van de kantoorruimten (ruim 730m²) werd deze afwerking op een ondervloer op basis van een eco gietdekvloer aangebracht.

Na voldoende droging zijn de plinten geformeerd, de polyurethaan gietvloer gelegd en het geheel tweemaal voorzien van een toplaag welke oersterk en mat is. Zie onderstaand een impressie van het gebouw waarbij voor zover mogelijk alles met gerecycled materiaal gemaakt is.Naar overzicht